Sportkommunikátor

SPORTKOMMUNIKÁTOR

 

Kommunikátor - sportkommunikátor elágazás
Intézet neve: Társadalomtudományok, Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézet
Tanszék neve: Kommunikáció- és Médiatudományi Intézeti Tanszék
Kapcsolattartó: Dr. Murai András; Farkasné Márkus Erika
Telefon: 94/504-568
E-mail: merik[kukac]btk.nyme[pont]hu
Web oldal: http://kommunikacio.bdf.hu

 

A képzés általános célkitűzései: A kommunikátor önkormányzatok, vállalkozások, alapítványok, államigazgatási, érdekvédelmi és civil szervezetek alkalmazottjaként a belső és a külső kommunikációs kapcsolatok felelőse. A kommunikátor egyik első számú munkatársa a vezetőknek. Tanácsaival segíti döntéseinek kialakításában, elemzéseket és háttér-információkat ad az egyes döntések különböző szintű fogadtatásához.


 

A képzés főbb moduljai: alapozó modul pszichológia, kommunikációelmélet, szociológia, társadalomelméleti ismeretek. Szakmai modulok: nyomtatott és elektronikus sajtóval kapcsolatos feladatok; sportkommentátori, sportmenedzseri feladatok ellátása.
Szakirányok és szakterületi specializációk: A sportkommunikátor felsőfokú szakképzés keretében olyan kommunikációs szakembereket képzünk, akik sportkommentátori, sportmenedzseri feladatok ellátását végzik. A jelentkező a kommunikátor szak elágazását
jelöli meg felvételi jelentkezésében.


Érettségi követelmények: Az érettségi pontok számítása a két legjobb érettségi eredmény alapján történik.
Képzési idő: 4 félév
Költségtérítés összege:
110.000 Ft/félév (Budapest); 100.000 Ft/félév (Nappali tagozat-Szombathely)


Továbbtanulási lehetőségek a képzés elvégzése után:
Több tárgyból tantárgy alóli mentességet kérhetnek, amennyiben a kommunikáció- és médiatudomány alapszakon tanulnak tovább.


Karrierlehetőségek a képzés elvégzése után:
A szakképzést elvégzôknek lehetôsége van elhelyezkedni nyomtatott és elektronikus médiumoknál sportkommentátori munkakörben, illetve sporthoz kapcsolódó intézményeknél, szervezeteknél sportmenedzseri státuszban.


Partnereink