Idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés

Intézet neve:

Műszaki, Informatikai és Gazdaságtudományi Intézet

Kapcsolattartó: 

Némethné Dr. Tömő Zsuzsanna

Telefon:

94/504-436

E-mail:

A képzés általános célkitűzései:

A képzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák azokat az ismeretanyagokat, amelyek középvezetői szin-ten szükségesek az idegenforgalomban végzett eredményes tevékenységhez. Célunk, hogy a hallga-tókban kialakuljon a bonyolult feladatokhoz, és ezek megoldásához szükséges komplex látásmód, problémamegoldó és kommunikációs készség, a szakmai morál.

A képzésről:

A követelmény teljesítése esetén a hallgatók az Országos Képzési Jegyzék jelenleg legmagasabb, de a főiskolai végzettséget megelőző szakképesítést szerezhetik meg. A végzettség birtokában idegenforgalmi munkaköröket (menedzserasszisztens, utazási irodavezető, egyéb idegenforgalmi ügyintéző) betölthetnek be, illetve szakmai irányú alapszakon végzett továbbtanulásra ad lehetőséget.

Szakirányok:

A képzés maga specializációnak tekinthető.

Képzési idő: 4 félév

Továbbtanulási lehetőségekek a képzés teljesítése után: 

A képzést sikeresen elvégző hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy bizonyos tantárgyaikat későbbi, alapszakon végzett tanulmányaikba beszámítsák

Karrierlehetőségek a képzés teljesítése után:

Az idegenforgalmi szakmenedzser kis és közepes idegenforgalmi vállalkozásoknál vezetői, nagyvállalatoknál középvezetői vagy szakreferensi, közigazgatási intézményekben szakelőadói tevékenységet folytathat. Munkaterületei elsősorban utazási irodák, szállodák, kisvállalkozások, idegenforgalmi in-formációs és regionális fejlesztési feladatok körében biztosítható.


Dokumentumok


ifo_szakkepz_prog_2008.doc
180_SZVK344_Vendeglato_es_idegenforgalmi_szakmenedzser_2008.pdf
FSZ-es_záróvizsga_hallgatói_tájékoztató.doc
JELENTKEZÉSI_LAP_hagyományos_szakképesítő_vizsgára_IFO.doc
JELENTKEZÉSI_LAP_modulos_IFO_szakképesítő_vizsgára.doc

Hálótervek

nappali.xls
levelezo.xls

Partnereink